J.K. Rowling verdedigde Johnny Depp in een open brief.
Volledig scherm
J.K. Rowling verdedigde Johnny Depp in een open brief. © AP

Eerst op handen gedragen maar nu uitgespuwd: J.K. Rowling is steun van haar fans kwijt

Celebrities'Harry Potter'-schrijfster J.K. Rowling is al sinds jaar en dag de lieveling van menig Millennial die opgroeide met haar boekenreeks. Ook nu er geen boeken, maar enkel nog films verschijnen, blijft de franchise draaien als nooit tevoren. Tot er een controversiële keuze werd gemaakt: Johnny Depp, die zijn ex-vrouw mishandeld zou hebben, werd gekozen als hoofdrolspeler in 'Fantastic Beasts 2'. Fans zijn, om het zacht uit te drukken, razend.

4 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Ik hou van Harry Potter - maar JK Rowling heeft de boel nu wel genoeg uitgemolken. En zo gebeurt dat een film waar eigenlijk geen verhaal meer achter zit, een superster als Johnny Depp nodig heeft om de boel nog enigszins boven water te houden.
  • Conrad Steentjes

    6 jaar geleden
    Tegenwoordig volstaat het dus om een "beschuldiging" uit te spreken (hier in een vechtscheiding nog wel) en je valt van je toren! Alles volgens het moderne "correcte denken"!
  • Dirk Vangossum

    6 jaar geleden
    Blijkbaar mag je geen opinie meer hebben die indruist tegen de luide impulsieve socialmedia. Ik blijf fan, ook van Johnny Depp.
  • Mario Tersago

    6 jaar geleden
    Zoals velen zelf aangeven, "accused" .. Ondanks eventueel beeldmateriaal moet men wel twee kanten van het verhaal vernemen. Ik vind ook dat J.K. zelf haar conclusies moet trekken. Wie heeft er niet een moment gehad dat men het bloed onder de nagels haalde en dat men een verkeerde reactie heeft gegeven (niet noodzakelijk, fysiek)