De Britse premier Theresa May en Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker stelden het akkoord vanmorgen voor.
Volledig scherm
De Britse premier Theresa May en Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker stelden het akkoord vanmorgen voor. © REUTERS

Dit is er beslist in het langverwachte brexitakkoord

Na lange nachtelijke gesprekken hebben het Verenigd Koninkrijk en de Europese Commissie een akkoord gesloten dat de eerste fase van de brexitonderhandelingen moet afsluiten. Zowel Londen als Brussel zien voldoende vooruitgang om aan de tweede ronde te beginnen. Hoewel veel punten nog steeds erg vaag blijven en het moeilijkste nog moet komen, zijn er in drie kwesties belangrijke stappen vooruit gezet, klinkt het.

22 reacties

  • Anonymous

    6 jaar geleden
    Hopelijk is het dan ook gedaan met de boetes die het VK oplegt aan transporteurs omdat er weer een immigrant in de oplegger zat omdat de britten hun laks immigratiebeleid niet willen aanpassen. Voor de rest zal het weer de overbelaste europeaan zijn die deze zever zal mogen betalen, terwijl de britten er zelf voor gekozen hebben en de EG-burger niet.
  • Roger Duyssens

    6 jaar geleden
    Men heeft een akkoord maar er is niets opgelost. De oplossing die voor de grens van Ierland en N Ierland zal een vorm van illegale handel creëren en zowel de in- en uitvoertaksen in het gedrang brengen. Niemand weet wie er het meest mee gaat verliezen ofwel Europa ofwel het VK.
  • Jens van den Broeck

    6 jaar geleden
    Wij willen ook een Vlexit en zo'n mooie deal!
  • christian demeester

    6 jaar geleden
    Als ze niet bij de EU willen blijven, geef ze een schop tegen hun achterwerk. Wat als er nu terroristen via de zachte grens naar de EU komen?
  • Gerd Van nieuwenhove

    6 jaar geleden
    Straks terug soldaten in de steden ( Belfast, Derry ) De NVA leden worden er warm van . Ongeloof troef ,,,