Foto door London Scout voor Unsplash
Volledig scherm
© Foto door London Scout voor Unsplash

Kinderen die regelmatig een pedagogische tik krijgen, zijn later vaak agressief tegen hun partner

Een 50-tal jaar geleden was de zogenaamde pedagogische tik nog schering en inslag. Nu weten we echter wel beter dan onze kroost een draai om de oren te geven. En er is nog extra bewijs dat een tik uitdelen alleen maar averechts werkt. Volgens een studie die werd gepubliceerd in Journal of Pediatrics blijkt namelijk dat kinderen er op latere leeftijd gewelddadig door worden tegenover hun partner(s). 

52 reacties

  • Walter Stassen

    5 jaar geleden
    Dikke onzin. Een tik op de poep werkt veeeeeel beter dan het zogenaamde praten van dwaze pedagogen die hun eigen kinderen niet eens opgevoed krijgen. Ik heb het voorbeeld in mijn familie. Totaal ontspoorde kinderen door veel te slappe ouders. Pedagoog van beroep!!
  • Leonarda Van Opbroecke

    5 jaar geleden
    Tja, je ziet dat op straat en vooral veel artikels dat veel van die tikloze jeugd hoe langer hoe jonger op de criminele tour zijn. Tegenwoordig zitten er al snotneuzen van amper 13 bij. Niet om een snoepje te stelen maar in groep fysiek slachtoffers martelen. Denk niet dat dit pakweg 40 jaar zoveel gebeurde toen er nog echte meppen werden uutgedeeld.
  • Petra Segers

    5 jaar geleden
    Echt, een kind in een kot in de tuin zetten als straf is beter dan een pedagogische tik? Zot zekers
  • alyssa clement

    5 jaar geleden
    Het is verschillend van kind tot kind. We zijn allemaal verschillend daarom is het moeilijk om een gouden middenweg te vinden. Een tik is maar een tik als het om pijn gaat dan is het geen tik meer maar fysiek geweld en dat is iets anders
  • Phil Duncan

    5 jaar geleden
    Velen weten dus duidelijk niet het verschil tussen een tik en een pak rammel . Een tik is ook geen slag maar één tik . Weer zón belachelijke beslissing . Ouders kunnen er nu al dikwijls geen weg mee en dat zal ook niet meer mogen . De opvoeding zal nog " verbeteren " .