Erg hartelijk was de sfeer niet tijdens het staatsbanket: vlnr. Emine, de echtgenote van de Turkse president Tayyip Erdogan naast haar, Grieks president Prokopis Pavlopoulos en Grieks premier Alexis Tsipras.
Volledig scherm
Erg hartelijk was de sfeer niet tijdens het staatsbanket: vlnr. Emine, de echtgenote van de Turkse president Tayyip Erdogan naast haar, Grieks president Prokopis Pavlopoulos en Grieks premier Alexis Tsipras. © REUTERS

Eerste bezoek in 65 jaar draait uit op verbaal robbertje vechten tussen Erdogan en Tsipras

Wat gepland was als een staatsbezoek om de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren, is uitgedraaid op een bitse woordenwisseling tussen de Turkse president Recep Tayyip Erdogan enerzijds en de Griekse premier Alexis Tsipras en president Prokopis Pavlopoulos anderzijds. Pas gisterenavond konden de drie een fors diplomatiek incident enigszins in de kiem smoren.

29 reacties

  • Chris Boog

    6 jaar geleden
    In plaats van af te geven op Griekenland zou hij beter de Armeense genocide eens erkennen. Het is makkelijk anderen van alles te beschuldigen en zelf altijd maar het slachtoffer spelen.
  • Gungor Alper

    6 jaar geleden
    William....de waarheid zeggen betekent niet uitdagen he!
  • William MEERSMAN

    6 jaar geleden
    Een vredesverdrag kwam tot stand tussen Griekenland en Turkije. Beide partijen moeten dat akkoord loyaal bewaren. Erdogan moet dan ook stoppen met Griekenland, Europa en de wereld uit te dagen... stopt ermee.
  • Gungor Alper

    6 jaar geleden
    Turken en grieken waren allemaal tevreden over de gesprekken. Alleen de buitenstaanders zijn negatief. Puur jaloezie!!!
  • Can Cannan

    6 jaar geleden
    Dat de grieken Erdogan MOGEN verwelkomen is al een grote stap. Nu nog het verdrag wijzigen.