Rellen in Bethlehem.
Volledig scherm
Rellen in Bethlehem. © AP

Een dode en minstens 109 gewonden bij rellen in Israël, protesten in hele moslimwereld na vrijdaggebed

Bij rellen in Jeruzalem en de Palestijnse gebieden zijn een dode gevallen en zijn minstens 109 mensen gewond geraakt. Sommige bronnen spreken zelfs van 200 gewonden. Zeventien van de gewonden liepen schotwonden op. Dat zeggen het Palestijnse ministerie van Gezondheid in Gaza en de Palestijnse Rode Halve Maan. 

26 reacties

  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    Denk je Nu echt dat die Palestijnen met geweld hun doel zullen bereiken ?? Wie denk je dat er aan het kortste einde zal trekken ? Telkens er zulk geweld uitbreekt komen er nieuwe joodse nederzettingen op vruchtbare Palestijnse grond en de Palestijnen die er wonen worden verdreven zo nemen de Israëli wraak ? Uiteindelijk zullen de Palestijnen hun land verliezen omdat de Buurlanden het niet waard vinden al die problemen die blijven duren !
  • isolde van den borre

    6 jaar geleden
    als ze nu nog durven zeggen dat islam een vredelievende godsdienst is.... die islamieten zitten vol geweld en kennen niets anders dan agressie . Religies zijn het vergif van de wereld.
  • Anonymous

    6 jaar geleden
    Hoe dom kun je zijn om op deze manier te reageren op een uitspraak van een dommerik. Die dommerik heeft nu het bewijs dat de anderen nog dommer zijn en gaat dit zeker gebruiken om deze dommerikkken met nog wat meer domme uitspraken op de kast te jagen teneinde zijn gelijk te halen.
  • Paul Boutsen

    6 jaar geleden
    De minste reden is goed voor die gasten om een oorlog te beginnen. En hun land...van een woestijn hebben de joden een staat gemaakt anders bleven het stenen met hier en daar een geit en een hagedis. Nu opeens willen ze het land terug als het gecultiveerd werd. Trouwens ik wil mijn steden als Molenbeek, Schaarbeek, Borgerhout...ook terug, maar ga daarvoor geen oorlog uitlokken!
  • Peter D'hert

    6 jaar geleden
    Kunnen die mensen eigenlijk wel iets anders dan rellen veroorzaken, dat zit er gewoon in en da zal er nie meer uit gaan