© Fed. pol.

Politie verspreidt beelden van twintiger die agent bekogelde met blikje tijdens rellen in Borgerhout

Op 25 juni 2017 kwam het tot een zware botsing tussen een groep jongeren en inspecteurs van de politie op het pleintje aan de Jan De Laetstraat in Borgerhout. Bij de schermutselingen raakten twee agenten gewond. De federale politie is nu op zoek naar de relschopper die een blikje naar het hoofd van een agent wierp en verspreidde beelden van het incident.

JoRo

Het was een zondagmiddag aan het begin van de zomer toen de gemoederen verhit raakten aan de Jan De Laetstraat in Borgerhout. Een patrouille van de politie werd er belaagd door een groep jongeren. Twee agenten raakten gewond en waren enkele dagen arbeidsongeschikt. Een 20-jarige en een 34-jarige verdachte werden aangehouden. De 20-jarige verdachte werd later veroordeeld tot één jaar cel.

De federale politie is nu op zoek naar een derde verdachte. Op de beelden die werden vrij gegeven is te zien hoe de verdachte tijdens de schermutselingen een vol drankblikje tegen het hoofd werpt van een politieagent, die op dat moment een andere verdachte in bedwang hield. De dader vluchtte weg en kon ontkomen aan de greep van de politie.

Persoonsbeschrijving

De man is ongeveer 1m85 groot en vermoedelijk tussen 25 en 28 jaar oud. Hij heeft een sportieve lichaamsbouw en een getaande huidskleur, mogelijk van Noord-Afrikaanse origine.

Hij heeft halflang, steil zwart haar dat aan de zijkanten opgeschoren is. Bovenaan is het langer met een zijscheiding. Hij heeft een kort getrimde zwarte baard.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER