Bestuurder riskeert zes maanden cel voor ‘onverklaarbare’ doodsmak die zijn vriend het leven kostte

© dpw

Een 76-jarige chauffeur riskeert zes maanden cel voor een ongeval op de E40 in Wetteren waarbij zijn 74-jarige vriend om het leven kwam. Die zat als passagier in zijn bestelwagen toen hij om onverklaarbare reden van de baan ging en crashte.

Bert Foubert

De fatale botsing gebeurde op 4 september van vorig jaar op de E40 in Wetteren. Raymond K. was met een Britse vriend onderweg om iets te gaan eten in Luik, toen zijn bestelwagen om 11.30 uur ter hoogte van de afrit van het tankstation Wetteren van de rijbaan afweek. De auto knalde op een verkeersbord en de vangrail en werd opengereten. Voor de Britse man die op de passagierszetel zat kwam alle hulp te laat. Chauffeur Raymond K. werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis, maar hij overleefde.

“Hij weet absoluut niet hoe het ongeval is kunnen gebeuren”, legde zijn advocaat vrijdag uit in de politierechtbank van Dendermonde. “Hij wou gewoon de E40 volgen. Is hij misschien ingedommeld? Mijn cliënt weet het echt niet meer. En net dat vindt hij zo enorm erg. Het slachtoffer was een zeer goede vriend van hem. Dit ongeval kon iedereen overkomen. Het was het noodlot dat toesloeg.”

Niet verwerkt

De chauffeur had niet gedronken en zijn passagier droeg op het moment van de klap zijn gordel. Volgens de raadsman van Raymond K. kan zijn cliënt het dodelijk ongeval nog steeds niet verwerken. Dat was volgens de advocaat ook de reden waarom hij vrijdag niet zelf aanwezig kon zijn voor het proces.

Tijdens de zitting waren er geen nabestaanden van de verongelukte passagier aanwezig. Die lieten via hun advocaat weten dat ze begrip hebben voor het relaas van Raymond K.

Raymond K. riskeert zes maanden cel, een jaar rijverbod en een boete van 3.000 euro. De rechter doet op 15 december uitspraak in de zaak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen