© hbvl

Uniek in België: café pakt uit met zelftap voor pintjes

Vrijdag 1 december werd Café De Koestal in Hasselt feestelijk heropend na enkele dagen sluiting. Van die onderbreking werd gebruikgemaakt om het café in een nieuw kleedje te steken. De Koestal kreeg heel nieuw meubilair en een ander likje verf. De blikvanger van deze ruimte is de splinternieuwe zelftap. Uniek in België.

mal

Kristof Grossi, manager van danscafé Koestal: “Met een self service tapinstallatie aan een tafel kunnen gasten heel eenvoudig en op elk gewenst moment hun eigen biertje tappen. Taptafels hebben een hoge funfactor en gasten hoeven niet meer te wachten. Ze kiezen uit twee formules: of ze blijven ongelimiteerd drinken, of we stellen de tap automatisch in op 20 liter. Het verbruik volgen de gasten mee op de tap zelf. Wij controleren dit op een apart toestel. Hier stellen wij de liters in, zien we hoeveel er verbruikt wordt en rekenen we aan de hand hiervan af.”

Voordeliger

Naast bovengenoemde voordelen is er nog een heel belangrijke plus: het bier is voordeliger. Normaal kost een pintje 2,40 euro, maar aan de zelftap kost een biertje 2 euro. Als je deze zelftap wil uitproberen kan je ze best reserveren op voorhand, of proberen op goed geluk kan uiteraard ook altijd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER