Antwerpse politie verspreidt opsporingsbericht voor jongeman die vol blikje tegen hoofd agent gooide

De Antwerpse politie heeft vrijdag een opsporingsbericht verspreid voor een jongeman die afgelopen zomer tijdens schermutselingen in Borgerhout een vol drankblikje tegen het hoofd van een inspecteur gooide, terwijl die door iemand anders in bedwang gehouden werd.

mtm

De feiten speelden zich zondagnamiddag 25 juni iets na 15 uur af op een ondertussen berucht pleintje ter hoogte van de Jan De Laetstraat in Borgerhout. Tijdens een interventie van de politie werd een van de inspecteurs door een verdachte in bedwang gehouden terwijl een andere een vol drankblikje tegen zijn hoofd gooide.

De dader vluchtte na de feiten meteen weg, de agent raakte gewond tijdens de schermutseling.

De Antwerpse politie heeft nu een opsporingsbericht verstuurd voor de jongeman die het blikje gooide. Samen met volgende persoonsbeschrijving. “De man is ongeveer 1,85 meter groot en vermoedelijk tussen de 25 en de 28 jaar. Hij heeft een sportieve lichaamsbouw en een getaande huidskleur, mogelijk is hij van Noord-Afrikaanse origine. Hij heeft halflang, steil zwart haar dat aan de zijkanten opgeschoren is. Bovenaan is het langer met een zijscheiding. Hij heeft een kort getrimde zwarte baard.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In totaal raakten twee agenten gewond bij de schermutseling. Een 20-jarige en een 34-jarige verdachte werden al aangehouden. De 20-jarige verdachte werd later veroordeeld tot één jaar cel.

Zoveelste incident

Het gaat maar om een van de vele incidenten tussen de politie en een bepaalde groep jongeren. Eind juni was er ook al een zwaar incident op de Antwerpse Sinksenfoor. Agenten wilden tussenbeide komen toen twee jongens werden geviseerd, maar daarop keerde een groep jongeren zich tegen de agenten.

LEES OOK. Politie bekogeld met eieren tijdens vaststelling verkeersongeval: “Onaanvaardbaar”

Begin september werden ook leden van het fietsteam van de politie geslagen en geduwd. De agenten waren naar de Turnhoutsebaan afgezakt na meldingen van roekeloos rijgedrag van een 21-jarige vrouw. De arrestatie van de dame verliep echter niet geheel vlekkeloos. Meerdere personen benaderden de agenten onmiddellijk in de rug en deelden meerdere klappen uit. Daarna werden de agenten bekogeld door projectielen, die afkomstig waren van een grote groep omstanders.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen