Thomas Evans en Kate James met hun zoontje Alfie.
Volledig scherm
Thomas Evans en Kate James met hun zoontje Alfie. © Facebook

“Ons zieke zoontje kan in buitenland geholpen worden, maar ziekenhuis wil hem niet laten gaan. Van hen moet hij sterven”

BuitenlandDe ouders van een Brits jongetje van 18 maanden dat aan een mysterieuze hersenziekte lijdt, zijn in een bittere juridische strijd verwikkeld met het ziekenhuis waar hun kind opgenomen is. De artsen willen de machines afzetten die de comateuze Alfie Evans al een jaar in leven houden, maar papa Thomas (20) en mama Kate (20) willen de strijd niet opgeven. “Er is een ziekenhuis in Italië dat hem kan helpen, maar Alder Hey Children’s Hospital wil hem niet laten gaan”, zeggen ze wanhopig.

26 reacties

  • Monique Hermans

    6 jaar geleden
    Op eigen risico moet toch kunnen natuurlijk ook met eigen geld
  • Johnny L Verhoeven

    6 jaar geleden
    Een ziekenhuis is geen gevangenis. Zou het niet kunnen dat de NHS de kosten niet wil betalen ?
  • Clement Asselman

    6 jaar geleden
    Heel triest, heel erg triest. Maar toch kies ik de zijde van het ziekenhuis. Dit kind zal nooit een normaal leven kunnen leiden. Gaan de ouders tot aan zijn dood instaan (ook geldelijk) voor dat kind? Wat zal dat kind hebben aan zo'n leven? @Jeff Smulders: ga jij alles betalen? Wat voor leven staat dat kind te wachten? Kan het benodigde geld niet beter besteed worden aan die gevallen die wel nog echt kunnen geholpen worden? Of beschikt de overheid over een oneindige en onuitputtelijke hoop geld?
  • Eduard wynants

    6 jaar geleden
    peter deman wat voor uitleg is dat nu weeral dus omdat er 15 sterven van honger mag deze ook niet leven
  • Marc Geerts

    6 jaar geleden
    Ze moesten beschaamd zijn daar in Groot Brittanië , dat zijn daar nu eens altijd dwarsliggers geweest en zouden het niet kunnen verkroppen dat een buitenlandse arts het kind moest kunnen redden.