De uitgehongerde ijsbeer sleept zichzelf op drie poten voort.
Volledig scherm
De uitgehongerde ijsbeer sleept zichzelf op drie poten voort. © National Geographic

VIDEO: Graatmagere ijsbeer sleept zich voort met laatste krachten terwijl de dood om de hoek loert

Het waren de meest huiveringwekkende beelden die hij ooit schoot, maar hij moest ze maken. Om de wereld te laten zien wat de klimaatopwarming teweeg kan brengen, zegt National Geographic-fotograaf Paul Nicklen. Hij filmde onlangs hoe een uitgehongerde ijsbeer in Canada zichzelf op drie poten voortsleepte, op zoek naar uitstel van de naderende dood.

110 reacties

  • Berdine BERDINE JOOS

    6 jaar geleden
    Wie zegt dat deze ijsbeer niet gewoon aan ziekte is gestorven ? Waarom altijd op opwarming van de aarde steken. Vroeger waren er toch ook tijden met warmte en koude.
  • Rudy Fosselle

    6 jaar geleden
    De natuur heeft het mensdom niet nodig. Integendeel wij zijn er hoogst afhankelijk van. Desondanks wij het meest intelligente specimen op aarde zouden zijn, blijkt dat pakweg een mierenkolonie beter georganiseerd en functioneler is voor de natuur ...
  • Rolande De Quanter

    6 jaar geleden
    Hier word ik verdrietig van
  • Paul Van Oosterwijck

    6 jaar geleden
    Wij mensen zijn kampioenen in overleven geworden, ten koste van alles, natuur, dieren, bodemeschatten enz... maar hoe lang nog ? Met deze overbevolking wordt het een catastrofe, wanneer ? weten we niet, maar komen doet ze er. Ik hoop alleen op een menswaardige toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen
  • Walter Debbaut

    6 jaar geleden
    Schaf onmiddellijk het kindergeld af als men zulke beelden nog wil zien!De mens is hier de oorzaak van,jaarlijks worden miljoenen mensen geboren en dit stopt niet. Het dierenrijk is de eerste brug die valt,nadien is het zeker het mensdom!!!