© vm

Twaalf jaar cel voor man (41) uit Deurne die jarenlang dochter misbruikte

Een 41-jarige man uit Deurne is vrijdag veroordeeld tot twaalf jaar cel en vijf jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank. De correctionele rechtbank van Antwerpen vond het bewezen dat hij zijn dochter zes jaar lang seksueel misbruikt had, iets dat de man altijd ontkend heeft. Hij gaf wel toe dat hij drugs met de tiener had gebruikt en haar tegen betaling seksueel getinte chatberichten had laten versturen.

Het slachtoffer, dat intussen meerderjarig is, had op 25 juni aangifte gedaan. Ze vertelde de politie dat ze haar vader pas had leren kennen toen ze 12 jaar was. Al bij één van hun eerste ontmoetingen had hij haar op zijn schoot getrokken en betast tussen de benen. Toen ze 14 was, had hij haar een doos condooms gegeven en gevraagd of hij haar “eerste” mocht zijn. Ze moest ook op hoge hakken sexy lingerie aan hem showen.

Het misbruik duurde tot januari 2017 en beperkte zich ook niet tot zijn dochter. De man had ook haar vriendinnen en zijn ex-stiefdochter bepoteld. Hij liet zijn minderjarige dochter cocaïne gebruiken en zette haar in voor een sekschat, waarbij ze tegen betaling berichten uitwisselde met klanten.

Ze vertelde de politie dat ze nooit iets had durven zeggen. Haar vader kon agressief uit de hoek komen en had haar eens bij de keel gegrepen. De veertiger ontkende het misbruik en zei dat het woord tegen woord was. De rechtbank zag geen reden om aan de verklaringen van de slachtoffers te twijfelen en oordeelde dat alle feiten bewezen zijn.

Hij moet zijn dochter 7.500 euro provisionele schadevergoeding betalen en er werd ook een deskundige voor haar aangesteld. Twee andere slachtoffers kregen 3.500 euro en 500 euro toegekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER