Wie doet een bod op 40 schilderijen van Jean-Pierre Van Rossem want ze kunnen niet mee met de verhuizing

© put

De flamboyante beursgoeroe/politicus/publicist/schilder Jean-Pierre Van Rossem verhuist uit Oostende. Maar hij wil zijn schilderijen niet allemaal meenemen.

pom

Jean-Pierre Van Rossem heeft zopas via Facebook laten weten dat hij verhuist uit Oostende. Hij schrijft letterlijk: “Eind December verlaat ik Oostende definitie. Maar ik ben niet van plan de 40-tal schilderijen die ik heb staan mee te verhuizen.”

Deze drie mogen weg

Van Rossem zegt dat iedereen een bod kan doen op die schilderijen. De meeste schilderijen zijn 120 x 100 cm groot. De doeken worden niet stuk per stuk geveild maar allemaal samen. Wie tegen 21 december het hoogste bod heeft gedaan via politiek929@gmail.com mag ze de dagen nadien al komen halen aan de Kapucijnenstraat.

Liever houden

Er zijn drie doeken die Van Rossem niet wil meenemen. Op twee ervan staat Van Rossem zelf. Het derde toont een gestileerde straat met in de verte een boompje.

Deze drie doeken mogen niet weg

Niet voor cultuurbarbaren

Van Rossem blijkt een verwoed schilder te zijn. Op 29 oktober presenteerde hij op zijn Facebook nog nieuw werk. Maar hij waarschuwde zijn FB-vrienden wel meteen: “Niet dromen, niets ervan laat ik gaan onder de 2.500 tot 7.500 euro. Eigenlijk hou ik ze liefst van al allemaal voor mezelf want ik wil niet dat Jan en Alleman een Van Rossem tegen de muur heeft hangen. Ze zijn uitsluitend bestemd voor kunstliefhebbers, niet voor cultuurbarbaren die van babyborrels houden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen