EPA
Volledig scherm
© EPA

Israëlische raids in Gazastrook: 25 gewonden

Bij Israëlische raids in de Gazastrook zijn vandaag minstens 25 gewonden gevallen. Onder de gewonden zijn er zes kinderen. De raids waren een antwoord op eerdere aanvallen met raketten vanuit Gaza.

7 reacties

  • Jan Delafontaine

    6 jaar geleden
    Kan er mij iemand uitleggen waarom ik een land dat aan de top staat van de kinderhuwelijken als Palestina zou moeten verdedigen ?
  • Sharon Debeul

    6 jaar geleden
    Een bezetter die de agressie van het verzet beantwoord blijft in de fout, hoe je het draait of keert. De Palestijnen vragen maar één ding, stop het landjespik en dat de internationale gemeenschap stopt om Palestijnse gebieden te schenken aan Israël. Dat laatste was en is nog steeds de kern van alle ellende daar. Nu heeft Trump zelfs Oost-Jeruzalem definitief aan Israël gegeven, weer een stuk Palestijns grondgebied minder voor de Palestijnen.
  • Karel Van Geel

    6 jaar geleden
    Israël Kan niet anders dan de agressie van de palestijnen op gepast wijze beantwoorden. Welk zichzelf respecterend land zou zijn burgers ongestraft laten aanvallen zonder zich te verdedigen. De palestijnen krijgen enkel waarom ze vragen.
  • Peggy Vandevelde

    6 jaar geleden
    Thanks to Trump. Wat heeft die in godsnaam zijn hand op gelegd. Iedereen heeft getracht vrede in deze streek te verkrijgen. Met 1 handtekening van Trump is alles weer om zeep.
  • Francinne Declerque

    6 jaar geleden
    Israël heeft nog veel geduld met die stenengooiende holbewoners, zie ze lopen jong en oud verenigd in hun onwezenlijke haat jegens de joden.
  1. INTERVIEW. Buitenlandminister Lahbib over zes maanden oorlog in Gaza: “Met Netanyahu aan het roer zal vrede moeilijk worden”
    PREMIUM
    25

    INTERVIEW. Buitenland­mi­nis­ter Lahbib over zes maanden oorlog in Gaza: “Met Netanyahu aan het roer zal vrede moeilijk worden”

    Al exact zes maanden lang duurt het bloedvergieten in Gaza. Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) bezocht Israël vorige week. Wordt het tijd voor harde maatregelen in plaats van enkel praten? Waarom voeren we geen sancties in tegen Israël zoals tegen Rusland? En waarom leek ze zo geïrriteerd door haar Israëlische collega? “Mijn kinderen stellen mij soms ook vragen over de situatie.”
  2. TERUGLEZEN GAZA. Twee kopstukken Iraanse Revolutionaire Garde gedood bij aanval op ambassade in Syrië - Israël gaat uitzendingen Al Jazeera verbieden

    TERUGLEZEN GAZA. Twee kopstukken Iraanse Revolutio­nai­re Garde gedood bij aanval op ambassade in Syrië - Israël gaat uitzendin­gen Al Jazeera verbieden

    Vertegenwoordigers van Israël en de Verenigde Staten houden vandaag een virtuele vergadering over het geplande Israëlische grondoffensief tegen de stad Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Dat meldt de Amerikaanse nieuwswebsite ‘Axios’. Bij een luchtaanval op de Iraanse ambassade in de Syrische hoofdstad Damascus is een kopstuk van de Iraanse Revolutionaire Garde gedood. Iran beschouwt de aanval, waarbij in totaal acht doden zouden zijn gevallen, als een schending van het internationaal recht door Israël. Tel Aviv heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen. Lees de ontwikkelingen van maandag 1 april hier terug.