Kerncentrale van Tihange
Volledig scherm
Kerncentrale van Tihange © © Bart Leye

Sluiting kerncentrales kan leiden tot enorme stijging van CO2-uitstoot

Bij een sluiting van de kerncentrales kan de CO2-uitstoot in 2030 stijgen met 48 tot 78 procent. Dat berekende professor economie Johan Albrecht (UGent) samen met denktank Itinera. De federale regering en de deelstaten overleggen de komende weken over het Energiepact, dat de toekomst van de elektriciteitsproductie in ons land moet vastleggen.

22 reacties

  • Peter Bosmans

    6 jaar geleden
    Het is makkelijk een wet te stemmen voor iets wat 10 jaar verder ligt maar die doelstellingen moeten ook haalbaar zijn. Vandaag weten we al dat onze alternatieven helemaal niet toereikend zullen zijn, maar toegeven willen we niet. Wij zijn waarschijnlijk het enige land ter wereld die zijn bevolking bewust armer maakt door nutteloze kosten en zijn eigen welvaart vernietigd wil zien voor utopieën, waarvan de rest van de wereld gretig zal profiteren.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Daar waren ze in Duitsland al lang achter gekomen ,ook een reden dat ze daar nu al vertellen dat wagens puur elect. maken eveneens een overschrijding van de CO2 normen gaat teweeg brengen en quasi onmogelijk is alles op stroom te laten rijden de CO2 zal zeker niet zakken daardoor.
  • William Van den Berghe

    6 jaar geleden
    Maak dat de gehersenspoelde ministers eens wijs ! De gewone belg wil de kernenergie helemaal niet weg.
  • Geert Landsman

    6 jaar geleden
    En het internet zal ook imploderen zodra die centrales weg zijn, ga dat de jeugd maar eens uitleggen dat Facebook onbereikbaar is geworden. Hebben ze nog niet over na gedacht, wedden?
  • jan boden

    6 jaar geleden
    Ook bij de N-VA hadden ze deze conclusie al getrokken. Hopelijk komen ook de kortzichtige politici tot een gelijkaardig inzicht. De toekomst is aan de kerncentrales, al de rest is bullshit.