ANP
Volledig scherm
© ANP

Belg wil af van kerncentrales maar energieprijs zal sowieso minstens met 40 procent stijgen

Uit een enquête van de vier ministers van Energie blijkt dat drie op de vier Belgen tegen kerncentrales zijn. Johan Albrecht (UGent) analyseerde samen met denktank Itinera vier mogelijke scenario's om uit kernenergie te stappen. Blijkt dat de prijs van energie in 2030 hoe dan ook tussen 40 en 100 procent hoger zal liggen dan vandaag. Bovendien zal bij een sluiting van de kerncentrales ook de CO2-uitstoot tegen dan stijgen met 48 tot 78 procent.

278 reacties

  • Tony Van De Perre

    6 jaar geleden
    Niet Belg wil af van kernenergie maar wel Tommeldinges.
  • Fonz Ooms

    6 jaar geleden
    Niemand in mijn familie-of kennissenkring heeft aan die enquete kunnen meedoen. Waar ze die cijfers halen en wie ze zo daar zogezegd voor hebben gecontacteerd mag wel eens openbaar gemaakt worden. Weeral leugens om de mensen schrik aan te jagen. Echte specialisten vertellen wereldwijd wel een ander verhaal . Wie verdient hier dan aan is de logische vraag. Kijk eens in de besturen van de windmolenparken een het zonnepanelenverhaal en je weet genoeg !
  • Ferdinand Engelbeen

    6 jaar geleden
    Net een enquête gezien van een krant in Zuid Australië, waar men het verst staat met hernieuwbare energie. Ze hebben daar al een grote black-out gehad en een paar plaatselijke afschakelingen. De grote meerderheid wil in de eerste plaats betrouwbare en betaalbare elektriciteit, maar ook verdere ontwikkeling van hernieuwbare energie. Ik denk dat men het daar nog niet doorheeft dat die twee doelen mekaar uitsluiten...
  • bob jansens

    6 jaar geleden
    Frank Steenbeke, volledig mee eens dat er nieuwe kerncentrales gebouwd moeten worden zodat die oude rommel dicht kan. De discussie over het kernafval is een non-issue, immers of we nu blijven doorgaan met kernenergie of niet de bestaande afval moet toch beheerd worden...
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Leugenaars! De Vlaming is NIET tegen kernenergie zolang de slappe regering geen alternatieven heeft om GOEDKOPE energie, een basisbehoefte te bieden aan haar bevolking!!!!Na 30 jaar blijven ze NOG talmen om deze melkkoe te kunnen blijven gebruiken om de bevolking te pluimen!1 minister voor energie zou onze factuur al wat draaglijker maken, dieven!