De flitspalen die nu langs Belgische snelwegen staan.
Volledig scherm
De flitspalen die nu langs Belgische snelwegen staan. © BELGA

Politie denkt aan radar die auto's vanop 600 meter flitst

Ze zijn nu al de nachtmerrie van Belgen die de grens oversteken met Frankrijk: de flitstoestellen die auto's vanop 600 meter afstand in het vizier krijgen. Plots remmen heeft dan geen zin meer, want voor je de radar ziet, is het al te laat. De PicoDigiCam, in de vorm van een geweer, zou binnenkort ook naast Belgische autowegen kunnen staan.

96 reacties

  • Benny Verhamme

    6 jaar geleden
    Tja camera op infrarood, het zal niet lang duren vooraleer men daar een verklikker voor gebouwd heeft is echt niet moeilijk.
  • Renaat Moerman

    6 jaar geleden
    Ben ik content 80% thuis te kunnen werken en niet meer de baan op te moeten. Aan zee verdwijnt de wagen in de garage en kunnen we te voet op de lappen. Dus weinig risico op boetes ...
  • jurgen vulder

    6 jaar geleden
    Misschien beter eens investeren in camera's die misdaden opsporen !? En een belleken bij dat ge daar wat sneller wakker schiet zodat jullie sneller reageren als er iets gebeurt zou misschien iets beter zijn dan een werkende mens die 5/uur te snel rijd te beboeten . en wat meer in de weg investeren want nu moet je ver met een crossmoto rijden op onze goede Belgische wegen.
  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    Doen !! direct op elke straat ! Wat ben je dan nog met je Dure PK bakken ?? Ik wil die gezichten eens zien van al die Luxe karren als ik met mijn 15j oud ding voor hen hang en ze kunnen me niet meer voorbij met een rot snelheid ?? En denk eraan de File's worden dan enkel erger want je kan die vrachtwagens en trage chauffeurs op veel plaatsen niet meer voorbij steken ?? Maar mij niet gelaten ik sta er toch nooit in !
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Eindelijk. Nu zo snel en zo veel mogelijk toepassen. De eigenzinnigaards zullen zich eindelijk moeten aanpassen aan de opgelegde snelheid. Jammer genoeg zijn er nog veel te veel gemeentebesturen die om electorale redenen weigeren om snelheidsovertreders aan te pakken.