Zuhal Demir bevallen van Rozanne

© blg/rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Staatssecretaris voor Gelijke Kansen en Armoedebestrijding Zuhal Demir (N-VA) is mama. Ze is vrijdagochtend in het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk bevallen van Rozanne.

lc

Staatssecretaris voor Gelijke Kansen en Armoedebestrijding Zuhal Demir (N-VA, foto) is mama. Ze is vrijdag­ochtend in het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk ­bevallen van Rozanne. Het meisje weegt een flinke 3,4 kilo en heeft “de mooiste blauwe ogen ooit”, laat haar moeder weten, die meteen ook de vroedvrouwen, verpleegkundigen en artsen van het ZOL dankt voor de goede zorgen. Rozanne is een naam die ook in het Koerdisch bestaat, al wordt die dan ­Rozan ­gespeld. Demir heeft Turks-Koerdische roots.

De zwangerschap van de 37-jarige Demir raakte pas in september bekend, toen ze al zes maanden in verwachting was. Tot dan had ze haar buik verstopt onder oversized hemden.

Dat ze een dochtertje zou krijgen, had de politica eerder al verklapt. ­Demir, een advocate, is enkele jaren geleden vanuit Antwerpen naar Genk verhuisd, de stad waar ze is opgegroeid. Ze zal er ook opkomen bij de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar.

De papa van Rozanne wenst uit de media te blijven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen