Hun straat is erg smal, maar toch willen de bewoners er opnieuw tweerichtingsverkeer

© jvw

93 buurtbewoners willen in het smalste stukje van de Bloemluststraat in Wetteren opnieuw tweerichtingsverkeer. Het schepencollege moet nu de knoop doorhakken.

Johan Van Bever

De proefopstelling van vier maanden is afgelopen en de gemeente bevraagt de buurtbewoners over hoe zij die proefopstelling ervaren. Het was de bedoeling om de verkeerssituatie veiliger te maken.

De Bloemluststraat werd enkele richting tussen de Zuidlaan en het Molenhoekje, richting Molenakkerweg en Molenhoekje. Het Molenhoekje werd enkele richting, richting Zuidlaan.

De Bloemluststraat kan nu enkel worden ingereden vanop de Zuidlaan. Fietsers en bromfietsers klasse A mogen wel in beide richtingen rijden.

Bereikbaarheid

Nu moet het schepencollege beslissen of die proefopstelling definitief wordt. In een petitie vragen 93 buurtbewoners dat het smalste stukje van de Bloemluststraat opnieuw tweerichtingsverkeer wordt.

Ze klagen over de moeilijke bereikbaarheid van de woningen in de straten tussen de Bloemluststraat en de Spoorweglaan. De mobiliteitsraad suggereert daaraan toe te geven, maar onder voorwaarde dan wel dat op het smalle stukje een parkeerverbod wordt ingevoerd.

Meningen verdeeld

“De klagers moeten enkel een paar honderd meter omrijden”, reageert oppositieraadslid Piet Van Heddeghem (Groen&Co). “Het smalste stuk wordt opnieuw belast en de bewoners die niet over een garage beschikken, zijn de dupe.”

In de gemeenteraadscommissie Mobiliteit zijn de meningen verdeeld. “We zullen de zaken goed afwegen”, besluit schepen van Mobiliteit Herman De Wulf (Open VLD).

“Maar ik besef ook dat democratie de macht van het getal is.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen