© Dick Demey

Roeselare en Maaseik weer samen op kop in EuroMillions Volley League

Na de elfde speeldag in de EuroMillions Volley League zijn er twee nieuwe leiders: Maaseik en Roeselare. Zij wonnen hun wedstrijd en springen zo over Menen, dat het sterkst was na de heenronde.

De topper van de speeldag was het duel tussen Maaseik en Menen. Beiden hadden er een Europese midweekmatch opzitten, maar de Limburgers hadden twee extra dagen rust, waardoor ze frisser aan het duel startten. De bleek vooral vanaf de tweede set. Het werd 3-0 (25-23, 25-17, 25-16). Maan werd topscorer met 17 punten.

Haasrode Leuven ging op bezoek bij Roeselare, dat 48 uur eerder nog op Turkse bodem speelde in de Champions League. De verschillen per set waren eerder beperkt, maar uiteindelijk verspilde de landskampioen geen krachten door Leuven in drie sets te kloppen (25-23, 25-23, 25-20). Tuerlinckx scoorde 18 punten.

In de Oost-Vlaamse derby tussen nummer vier Aalst en hekkensluiter Gent, was er een logische zege voor de thuisploeg: 3-0 (25-15, 25-15, 25-21). Van Walle had het grootste aandeel in de zege met 21 punten.

In het Waalse duel tussen Borgworm en Guibertin met de zesde plaats als inzet waren de Waals-Brabanders het sterkst. Guibertin was de enige uitploeg die zaterdagavond won. Het werd 1-3 (21-25, 25-21, 16-25, 18-25). Urnaut (18 punten) en Wojcik (17) scoorden het vlotst.

Roeselare en Maaseik, de finalisten van vorig jaar, delen de leiding met 24 punten. Dat zijn er twee meer dan Menen en vijf meer dan Aalst (dat wel een wedstrijd minder speelde). De top vijf wordt vervolledigd door Haasrode Leuven en Guibertin (13 punten).