Rijverbod voor doodrijder Watse (15)

© loh

© kvo

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Na bijna twee jaar is de man die Watse Bulckaen aanreed, veroordeeld. De dader wordt volledig verantwoordelijk geacht voor het ongeval, Watse treft geen schuld. “En toch brengt dit Watse niet terug”, klinkt het bij de ouders.

KAREN VERHULST

De man die op 8 oktober 2014 de toen 15-jarige Watse Bulckaen uit Deerlijk omver reed op het kruispunt van de N36 en de Stationsstraat, is veroordeeld door de politierechtbank van Kortrijk. Kristof P. (41) uit Deerlijk moet een boete van 1.200 euro betalen en krijgt een rijverbod van drie maanden, waarvan de helft effectief. Daarnaast hangt hem ook een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maand boven het hoofd.

Wat voor de ouders van Watse echter écht belangrijk is, is dat Watse niet mee verantwoordelijk is voor zijn eigen dood. Die piste werd tijdens het proces op tafel gelegd door de advocaat van de beklaagde. “Het mocht nooit zo ver gekomen zijn dat Watse plots beschuldigd werd”, zegt Wim Bulckaen, de vader van Watse en ook gekend als leerkracht in basisscholen De Kim en De Sam in Deerlijk. “Want daar klopt helemaal niets van.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen