© rr

© AFP

thumbnail: null
thumbnail: null

Borussia Dortmund ontslaat Peter Bosz en stelt meteen opvolger aan

Peter Bosz is niet langer trainer van Borussia Dortmund. Dat maakte de Duitse topclub vanmiddag bekend in een druk bijgewoonde persconferentie waarin het meteen ook een opvolger aanduidde: de Oostenrijker Peter Stöger.

vml

In het Signal Iduna Park leed Borussia Dortmund zaterdag zijn vijfde nederlaag van het seizoen. De Borussen verloren met 1-2 van Werder Bremen. Aubameyang kon nog wel de openingstreffer van Eggestein uitwissen, maar Gebre Selassie zorgde toch voor de volle buit voor de bezoekers.

Dortmund wacht al sinds 30 september op een nieuwe competitiezege en telt sindsdien een gitzwarte reeks van 3 op 24… Ook in de Champions League kende Dortmund een dramatische campagne. Met nauwelijks twee punten na zes wedstrijden waren de Duitsers al snel uitgeschakeld voor de tweede ronde. Dat werd Peter Bosz vandaag dus fataal te worden, ondanks een wervelend seizoenbegin.

De Oostenrijker Peter Stöger volgt hem op, die werd vorige week nog de deur gewezen bij FC Keulen. Stöger tekende een contract tot het einde van het seizoen.

Keulen behaalde onder zijn leiding dit seizoen in de Bundesliga 3/42 en stond afgetekend laatste. Ook in de Europa League raakte Keulen niet voorbij de groepsfase. Stöger had de voorbije seizoenen bij de Geitenbokken nochtans een sterk parcours afgelegd, met eerst promotie en vorig seizoen een knappe vijfde plaats in de Bundesliga en een bijhorend Europa League-ticket.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer