© Photo News

Trump eist 10 miljoen dollar van ex-medewerker

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft een voormalige campagnemedewerker aangeklaagd voor het verbreken van een geheimhoudingsovereenkomst. De zakenman eist een schadevergoeding van maar liefst 10 miljoen dollar (9 miljoen euro). Dat berichten verscheidene Amerikaanse media.

De campagnemedewerker, Sam Nunberg, werd in de zomer van 2015 ontslagen nadat er meerdere racistische Facebook-posts van hem waren opgedoken. Volgens Nunbergs advocaat klaagt Trump hem nu aan “omdat hij bepaalde geheimhoudingsvoorwaarden zou hebben verbroken door over Donald Trump te praten terwijl hij niet meer verbonden was met zijn campagne”, luidt het.

Trump verdenkt Nunberg er onder meer van de bron te zijn van drie nieuwsberichten over zijn campagne, een van de New York Post over ruziënde campagnemedewerkers en twee artikels van Politico. Nunberg ontkent echter de bron te zijn van het Post-artikel en zegt dat de aanklacht “een vergelding is voor mijn verandering van politieke mening”. De voormalige campagnemedewerker had na zijn ontslag namelijk zijn steun gegeven aan Ted Cruz, een van Trumps uitdagers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer