Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Guy Vanhengel: "Sabotage en tegenwerking in dossier rond het Eurostadion"

Guy Vanhengel.Beeld BELGA

Brussels minister Guy Vanhengel (Open VLD) voelt zich niet aangesproken door de kritiek van premier Charles Michel (MR) op het "verprutste" Eurostadiondossier. Dat zei hij  in De Zevende Dag.

Vanhengel pleit ervoor om de plannen voor de bouw van een stadion op parking C van de Heizel voort te zetten. "Volgend jaar start de nations league, een landenkampioenschap waarin ons land om de haverklap zal moeten spelen tegen de Europese grootmachten. We gaan door UEFA nogal raar bekeken worden als we nog altijd niet over de infrastructuur beschikken om dat mogelijk te maken".

Op de kritiek van premier Michel dat het dossier verprutst is door amateurs, zei Vanhengel dat hij zich niet aangesproken voelde. "Dit is te wijten aan een totale onwetendheid over dit dossier", aldus Vanhengel.

"In 2014 zaten we met iedereen rond de tafel: Elio Di Rupo voor de federale regering, Kris Peeters voor Vlaanderen, de Voetbalbond, de Brusselse regering en de stad Brussel. Uiteindelijk zijn bijna alle hoofdrolspelers vertrokken of in een andere positie terechtgekomen. Toen hebben we het gevoel gekregen dat we tegengewerkt werden."

"Op een zeker moment is men niet alleen tegen geweest, maar zijn we terecht gekomen in regelrechte sabotagepraktijken", zei Vanhengel ook, verwijzend naar de fameuze 'buurtweg' op parking C, die net na de UEFA-beslissing is afgeschaft. (DM)