Het winterplan van N-VA? “Laat leefloners sneeuw ruimen”

© mwm/N-VA Koksijde-Oostduinkerke

Nu sommige delen van Vlaanderen opnieuw bedekt liggen met een dun laagje sneeuw, lanceert N-VA Koksijde - Oostduinkerke een opmerkelijk voorstel: leefloners verplicht sneeuw laten ruimen.

jdb

Het voorstel maakt deel uit van het zogenaamde ‘N-VA Winterplan’, zo staat de op de Facebookpagina van de lokale afdeling te lezen. De partij wil vooral de ouderen en zorgbehoevenden een handje helpen tijdens de koude en gladde dagen. Want “sneeuw ruimen is niet voor iedereen even makkelijk”, schrijft N-VA ondervoorzitter Sander Loones.

Wie dat nodig heeft, kan daarvoor nu al een beroep doen op de Vrijwilligerswerking van het Koksijds Sociaal Huis. Na een telefoontje naar de sneeuwtelefoon komt er dan zo snel mogelijk een vrijwilliger-sneeuwruimer langs.

Opstap naar reguliere job

Maar de partij wil nog een stapje verder gaan. “Wie een leefloon ontvangt in Koksijde zou ook ingeschakeld moeten worden bij de sneeuwtelefoon. Zo gaan we voor begeleid gemeenschapswerk van leefloners. Meer plaatsen in onze gemeente zouden zo sneller sneeuwvrij kunnen worden gemaakt. En met doorgedreven gemeenschapsdienst kunnen we mensen met een leefloon activeren, en hen sneller een opstap bieden naar een reguliere job”, besluit Sander Loones.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen