EPA
Volledig scherm
© EPA

Smartphones niet meer welkom in Franse scholen

De Franse minister van Onderwijs Jean-Michel Blanquer bevestigde vandaag dat vanaf september 2018 smartphones niet meer toegelaten worden in Franse scholen en in het hoger onderwijs. De maatregel kwam er op initiatief van de huidige president Emmanuel Macron.

26 reacties

  • patrick de beule

    6 jaar geleden
    veel armoede zeggen ze maar ze staan allemaal te zwaaien met dure gsm's.....
  • RENE LENAERTS

    6 jaar geleden
    Mag uitgebreid worden, dat verbod. Wie er goed over nadenkt komt tot het besluit dat smartphones in 95 % der gevallen nutteloze speeldingen zijn. Met telefoons en desktops gaat het leven gewoon verder.
  • Sam Rogiers

    6 jaar geleden
    Belachelijk idee. Ik gebruik dagelijks voor het week mijn smartphone, moet dit dan ook verboden worden? We zijn anno 2017 en smartphones maken nu eenmaal deel uit van onze cultuur. Ze zouden de jongeren beter leren om er productief mee om te gaan, dat wel, maar een verbod is al even absurd als ze na een examen nog verplicht 2u op school laten met hun vingers laten draaien
  • yves Strubbe

    6 jaar geleden
    Ik ben op verscheidene veiligheidszones geweest waar het gebruik van smartphone onmogelijk was. heerlijk gevoel.
  • Geert Vaelen

    6 jaar geleden
    Kinderen op school moeten hun ouders niet de hele tijd kunnen bereiken. Als je iets te melden hebt aan je ouders, kan je dat via het onthaal, secretariaat en dergelijke doen. Op je werk mag je toch ook niet de hele tijd naar jan en alleman bellen? Wij hadden vroeger geen telefoon bij op school en alles ging toen ook goed.