De Israëlische premier Benjamin Netanyahu (links) en de Franse president Emmanuel Macron tijdens hun ontmoeting in Parijs.
Volledig scherm
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu (links) en de Franse president Emmanuel Macron tijdens hun ontmoeting in Parijs. © AFP

Macron roept Netanyahu op tot "moedig gebaar" naar Palestijnen

Israël-PalestinaDe Franse president Emmanuel Macron heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu opgeroepen tot een "moedige gebaar" ten opzichte van de Palestijnen. Dat is nodig "om uit de huidige impasse te komen", zo klonk het tijdens de gemeenschappelijke persconferentie van Macron en Netanyahu na een ontmoeting in Parijs.

17 reacties

  • Gungor Alper

    6 jaar geleden
    Zielige mens netanyahu... echte clown!
  • Sharon Debeul

    6 jaar geleden
    Als ik iets van een ander steel en ik deze persoon tot op het bot bijna verder heb gepluimd, moet men dan aan de bijna volledig gepluimde nog een moedig gebaar vragen ? Als ik dan toch overweeg slechts 10% terug te geven, is dat dan moedig van mij of is dat mijn vdmde plicht ?
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Niet zeveren hé Winston. Een miljoen jaren verleden waren er geen joden of Palestijnen. We leven nu !!!
  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    Zowel Israël als de Palestijnen hebben bloed aan de handen. Maar het door de VS bewapende Israël beging de meeste misdaden, ze werden trouwens meermaals veroordeeld.
  • chantal vanlaere

    6 jaar geleden
    Raar waarom vraagt hij Abbas niet om moedig te zijn, Filip dat hebben ze meer dan eens gedaan, maar de haat tegen Joden is enorm,Elke keer vinden ze tunnels waar ze wapen door smokkelen, en zeg niet voeding, want elke dag komen er gratis voedsel pakketten door geld voor heropbouw wordt niet gebruikt , want ze hebben liever dat de wereld hen als underdog ziet