Links: een ongeval in Asse. Rechts: een vrachtwagenbestuurder die links inhaalt.
Volledig scherm
Links: een ongeval in Asse. Rechts: een vrachtwagenbestuurder die links inhaalt. © Mathieu Goedefroy/ VTM Nieuws

LIVE: Noodopvang voor duizend gestrande reizigers op Brussels Airport, reële kans op winterse neerslag tijdens ochtendspits

WeerDe hevige sneeuwval heeft het land in chaos gedompeld. Rond 11 uur was sprake van 1.300 kilometer vertraagd verkeer in heel België, goed voor de drukste ochtendspits van het jaar. Ook de avondspits draaide in de soep: er stond weer 500 kilometer file en in het westen van het land viel opnieuw sneeuw. Na 20 uur reden er in heel West-Vlaanderen geen bussen meer, na 21 uur gold dezelfde maatregel voor Oost-Vlaanderen. De regio rond Ieper, Diksmuide en Zonnebeke kreeg dan weer af te rekenen met een grote stroompanne. Honderden gezinnen zaten enkele uren zonder elektriciteit. Brussels Airport annuleerde 300 vluchten, voor duizend gestrande reizigers is er noodopvang voorzien. Volgens de jongste voorspellingen schuiven deze nacht zones van winterse neerslag over Vlaanderen. De ellende is met andere woorden nog niet helemaal voorbij.

276 reacties

  • Lilianne Van Neylen

    6 jaar geleden
    Dit land gaat op alle vlakken achteruit. Een 1/2 dag sneeuw en heel het land ligt lam! Zaventem luchthaven spant dan de kroon: niet opstijgen is 1, maar 2 hostessen voor meer dan 1000 gestrande reizigers tart elke verbeelding. Na 7 uren 1 flesje water en een pakje ongezonde wafels ( wat al niet iedereen kan eten owv gezondheid) maakt onze nationale luchthaven tot een slechte grap voor heel de wereld!
  • Johan De clercq

    6 jaar geleden
    Kmi zondagavond: smeltende sneeuw en regen verwacht. Onbekwaamheid. In kmi ukkel : file van 9 tot 10 om binnen te rijden, van 4 tot 5 om buiten te rijden.
  • Johan De clercq

    6 jaar geleden
    Zaventem : tientallen miljoenen luchthaventaks en heffingen innen per week. Maar service en info bij noodweer : nul. De woordvoerster geraakt zelfs niet uit haar woorden.
  • Fatima Dirkx

    6 jaar geleden
    Ik ben tegen vliegtuigen wegens te vervuilend. Dus van mijn kant geen compassie.
  • Frits Vandenberge

    6 jaar geleden
    Niks arm België Hugo. Kijk eens naar TV of op het internet: alles stond vandaag stil in grote delen van Frankrijk, Engeland, Nederland (1000 km file), Duitsland (3000 km file). Misschien denk je aan "andere arme landen" in het Zuiden of in Noord-Afrika waar sneeuw uiterst zeldzaam is :-) .