Doug Jones (links) tijdens een campagnebijeenkomst in Alabama. Normaal gesproken leveren verkiezingen in de zuidelijke staat een makkelijke overwinning voor de Republikeinen op. De peilingen wijzen nu echter op een nek-aan-nekrace tussen Moore en zijn Democratische tegenstrever Doug Jones (63).
Volledig scherm
Doug Jones (links) tijdens een campagnebijeenkomst in Alabama. Normaal gesproken leveren verkiezingen in de zuidelijke staat een makkelijke overwinning voor de Republikeinen op. De peilingen wijzen nu echter op een nek-aan-nekrace tussen Moore en zijn Democratische tegenstrever Doug Jones (63). © AFP

Spannende stembusstrijd in Alabama is populariteitspoll voor Trump

Aanhangers van de Republikeinse Partij volgen vol spanning de tussentijdse verkiezing in de staat Alabama voor een zetel in de Amerikaanse Senaat. De stembusstrijd is uitgedraaid op een populariteitspoll van de politieke agenda van president Donald Trump.

2 reacties

  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    De twee klaagsters zijn vorige week door de mand gevallen. De eerste heeft toegegeven dat ze het dagboek dat "het gedrag" moest bewijzen, heeft vervalst: de opmerkingen die zogezegd van Roy Moore waren, had ze er zelf bijgeschreven. De andere klaagster had dertig jaar geleden, als tienermoeder, een rechtszaak over het hoederecht verloren. Advocaat van de tegenpartij was toen... Roy Moore. Ze wilde wraak nemen voor die rechtszaak.
  • Laetitia Dubois

    6 jaar geleden
    Wat verbazend en veelzeggend is, is dat er in een staat zoals Alabama twijfel is dat de republieken zullen winnen. Democraten hebben daar in theorie geen een kans, dat ze er nu wel een mzken zegt genoeg over de ontevredenheid van zelf blinde republieken over het beleid van Trump...