© rr

Moskee afgeblokt, toch benefiet

In de Marokkaanse moskee Omar in Antwerpen-Noord heeft gedurende drie dagen een benefiet plaatsgevonden voor de aankoop van het oude postgebouw wat verderop. Nochtans gaat de stad gebruikmaken van zijn voorkooprecht om Omar de pas af te snijden.

dh

Op de Facebooksite van Omar klonk het (in het Nederlands) nog allemaal vol goede moed: in het 3.600 vierkante meter grote gebouw aan de Wilgenstraat moet een soort van socio-cultureel centrum met moskee vorm krijgen, dat ‘een sterke schakel vormt met de maatschappij’, waar elke burger voor hulp terecht kan en voor lezingen, ontspanning en sport, waar kinderen huiswerkbegeleiding krijgen en waar iedereen, ‘van welke kleur ook’, lessen Arabisch kan volgen.

Het schepencollege heeft echter vrijdag beslist dat er een crèche komt voor 128 kinderen, iets wat al sinds april werd voorbereid.

De benefiet bij Omar, met een nu wat wrang ogende foto van het postgebouw op de achtergrond, ging toch door. Een woordvoerder zei nog niet te willen reageren. Ze willen later wel toelichting geven bij hun plannen “die veel verder gaan dan een moskee” en die ze dus nu elders zullen moeten realiseren. De benefiet, met preken en veilingen van kleine spullen en een soort van warmste week-opbod van talloze kleine giften, moest 700.000 euro opbrengen, maar volgens de Facebookverslaggeving was er gisteravond een tussenstand van 90.000 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER