ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

"Hardnekkige verkeerscriminelen straffen wordt nog moeilijker"

GerechtRechters zullen wegpiraten die hun veroordelingen gewoon naast zich neerleggen bijna niet meer meteen naar de gevangenis kunnen sturen. Dat berichten De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag.

110 reacties

  • Dirk Van Nuffel

    6 jaar geleden
    Minister Geens vergeet blijkbaar dat de onmiddellijke aanhouding ook bedoeld is ter bescherming van de maatschappij en de mensen die in deze maatschappij leven.Blijkbaar is De minister zijn belangrijkste bekommernis om zo veel mogelijk criminelen op straat te laten rondlopen om de cijfers op te smukken en de overbevolking in de gevangenissen op een creatieve manier op te lossen.Straffeloosheid is geen beleid.
  • Wim Verjoosen

    6 jaar geleden
    Geens bewijst nog maar eens dat hij een echte schijnheilige CD&V-er is. Geen mensen meer opsluiten, zelfs de ergste recidivisten niet, alleen maar om later te kunnen beweren dat “dank” zij hem de overbevolking van de gevangenissen opgelost werd.
  • Charles Petitjean

    6 jaar geleden
    Politici en rechters verantwoordelijk stellen voor de misdragingen van verkeersovertreders en daarvoor ook effectief straffen.
  • Hendrik Peetersen

    6 jaar geleden
    Wie nog op de CD&V, de sp of groen stemt is medeverantwoordelijk voor de verloedering van dit land.
  • Geens Rik

    6 jaar geleden
    Hoe moeilijk kan het zijn om iemand met een rijverbod te controleren of hij dit wel naleefd. Laksheid en niet opvolgen van veroordelingen geeft een vrijgeleide aan diegenen die er zich niets van aantrekken.