© Joris Herregods

Vertrek Eneco Tour wordt groot wielerfeest

Op zondag 25 september start de laatste rit van de Eneco Tour in Bornem. De gemeente wil er een groot wielerfeest van maken. Zo zullen tal van toppers present tekenen.

Theo Derkinderen

De deelnemerslijst van de Eneco Tour wordt pas over enkele dagen bekendgemaakt maar nu al staat vast dat er heel wat toprenners deelnemen aan de wielerronde. Zo zegden Sep Vanmarcke, Tom Boonen, Tom Dumoulin, Greg Van Avermaet en de Noorse spurtbom Alexander Kristoff al toe. “Het is logisch dat er grote namen aan de start van de Eneco Tour staan. Het is de laatste echte voorbereiding voor het wereldkampioenschap in Qatar”, zegt Bornems burgemeester Luc De boeck (CD&V). “De laatste rit van de Eneco Tour vertrekt op 25 september vanuit het centrum van Bornem en zal enkele uren later aankomen in Geraardsbergen. Wij willen van de start alvast één groot wielerfeest maken.”

Voorstelling op podium

De renners zullen om 11.40 uur starten op het Kardinaal Cardijnplein. “Daar zal ook een VIP-dorp worden ingericht en worden de renners één voor één voorgesteld op een groot podium, net voor ze hun handtekening op het wedstrijdblad zetten.”

De renners maken eerst een plaatselijke ronde doorheen het centrum van Bornem. “Van het Kardinaal Cardijnplein gaat het naar de Boomstraat, Sint-Amandsesteenweg en Bareldreef. Zo draaien ze naar de Barelstraat en gaan ze via de Breevenstraat naar de Nieuwe Kouterstraat en Stationsstraat om zo terug op het Cardijnplein te passeren. En dan rijden ze opnieuw naar de Sint-Amandsesteenweg om zo richting Mariekerke en Sint-Amands te fietsen”, aldus nog De boeck.

Het gemeentebestuur wil ook Olympisch kampioen Greg Van Avermaet huldigen.

Lees het volledige verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER