Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

N-VA wil jongste kinderen uit voorzieningen jeugdhulp houden

BinnenlandKinderen jonger dan zes jaar horen eigenlijk niet thuis in een voorziening. Toch hebben vorig jaar zo'n negenhonderd kinderen jonger dan zes een periode in zo'n voorziening doorgebracht. Om dat te vermijden stelt N-VA de invoering van gezinshuizen voor, een soort formule tussen de bestaande pleegzorg en de residentiële jeugdhulpverlening. Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) sluit experimenten met gezinshuizen niet uit.

12 reacties

  • Jean De Grande

    6 jaar geleden
    Zou jan janssens familie zijn van die supergraaier die eerst Antwerpen om zeep heeft geholpen en nu hetzelfde doet met KRC Genk?
  • Gaston Foubert

    6 jaar geleden
    Beste Gino, er wordt niet bespaard om te besparen. Er wordt naar een betere manier van opvoeding gezocht voor het welzijn van het kind, die gelijk gepaard gaat met besparingen. Het uitgespaarde geld kan dan opnieuw besteed worden om nog betere zorg te verlenen. Dat is wat er staat als je de moeite doet om alles te lezen.
  • jintha peeters

    6 jaar geleden
    dan mag de block en co waarin de nva ook mee in zit hierop niet besparen wat het geval nu wel is
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Vroeger hadden we inrichtingen voor landlopers. Nu hebben we daklozen. Vroeger hadden we instellingen om lastige jongeren herop te voeden. Nu hebben we relschoppers in de steden. En nu wil men om te besparen inrichtingen met pleegzorg voor thuisloze kinderen sluiten om te besparen. Er kan altijd wel een argumentatie voor gevonden worden. Dat noemt verandering en vooruitgang.
  • ringo van der pulst

    6 jaar geleden
    Ik ben geplaatst geweest vanaf mijn drie jaar in een home,mijn zus was zelfs maar zes maanden.En ik mocht op mijn vijftiende ineens naar"huis".Daartussen kreeg ik een keer per jaar en assistent op bezoek waar je niks kon tegen zeggen of niet in vertrouwen kon nemen of je zou het geweten hebben.Voor de rest waren ze mij gewoon vergeten.Op mijn vijftiende ben ik dan naar brussel gaan wonen en mij dan maar zelf verder opgevoed.Ik kon kiezen,crimineel worden of braaf zijn.