AFP
Volledig scherm
© AFP

Grootste bosbrand in Californië breidt uit: maar 10 procent onder controle

BuitenlandDe grootste bosbrand in de Amerikaanse staat Californië blijft in omvang toenemen. Volgens de krant Los Angeles Times bestrijkt Thomas - zoals de brand genoemd wordt - al een oppervlakte van 930 vierkante kilometer. Het is daarmee de op vier na grootste brand uit de recente geschiedenis van de Amerikaanse staat. De brandweer zegt slechts 10 procent van het vuur onder controle te hebben.

5 reacties

  • Renaat Moerman

    6 jaar geleden
    Precies een ontwikkelingsland tegenwoordig de VS ... goe bezig Trump met nog een belastingverlaging voor nog minder openbare dienstverlening (waaronder brandweer).
  • Johan coppens

    6 jaar geleden
    Ik heb nog niet gehoord hoe de branden eigenlijk ontstaan zijn. Van alleen warm te zijn begint geen enkele brand.
  • luc vanderlinden

    6 jaar geleden
    Indien ik Amerikaan zou zijn zou ik mij serieus zorgen beginnen te maken.. De volgende jaren dreigt het Oosten van het land weg te spoelen en het Westen weg te branden.. klimaatopwarming ?
  • Eric Callebaut

    6 jaar geleden
    De harsrijke begroeiing van struiken en redwood zijn inderdaad een permanente tijdbom en overal zijn er sporen van branden. Als ik me niet vergis was er de laatste tijd relatief veel regenval maar Californië is zeer uitgestrekt. De brandhaarden rond de bewoonde centra zijn hopelijk slechts toeval en het is moeilijk uit te maken of bij verhoogde kans branden toevallig zijn of met opzet.
  • George P Martou

    6 jaar geleden
    RIP arme slachtoffers ginder, kompassie met de ganse bevolking ! enorm erge toestand ! als je de beelden bekijkt krijg je zelf bijna schrik van ... stel je voor dat nu ook de verwachte grote aardbeving ginder losbarst, totale apocalyps zou het zijn .. ik durf er niet aan denken .... usa usa luister naar trump, er is geen probleem ! (sarcasme) !