ANP
Volledig scherm
© ANP

Swings heeft goede vorm eindelijk te pakken en sluit wereldbekerreeks af met winst én Belgisch record

Meer sportMet een Belgisch record heeft Bart Swings de eerste serie wereldbekerwedstrijden schaatsen van het olympisch seizoen afgesloten. Swings won in Salt Lake City (Utah) de 5000 meter in de B-groep in 6:11.54.

2 reacties

  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Wat betekent nu een Belgische record van 6.11.54 op een hooglandbaan als Salt Lake City ? Daar komen de echte toppers zelfs hun bed niet voor uit. Schaatsers die nooit of zelden beneden 6.20 hebben geschaatst reden nu moeiteloos. 6.07. Dat is nu eenmaal de hooglandbaan van Salt Lake City. Maakt hij zich nu zelf wat wijs, de man die zich een week voor de start van het schaatsseizoen naar eigen zeggen zich nog nooit zo goed had gevoeld?
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Als hij de tijden ziet in de A reeks in Salt Lake City, waarbij zijn 6.11.54 zelfs niet zou in aanmerking komen voor een 8ste plaats, er bovendien nog rekening mee houdend dat veel van de echte toppers (afgezien van T-J Bloemen, 6.01.86)) niet aanwezig waren, dan moet hij zich toch afvragen wat hij in de Winterspelen gaat doen op ALLE afstanden. Ik ga er vanuit dat hij op geen enkele afstand binnen de eerste vijf kan eindigen.