thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

"Vleestaks is binnen vijf tot tien jaar onvermijdelijk"

ConsumentIn een rapport voor investeerders stellen specialisten dat "zondetaksen" op vlees, met als doel de toenemende vleesconsumptie in te dijken, binnen vijf tot tien jaar een feit zullen zijn. Een vleestaks die de enorme impact van vleesconsumptie op de klimaatverandering en de gezondheid van de mens heeft, is onvermijdelijk volgens een analyse in opdracht van investeerders met een gezamenlijke portefeuille van meer dan 4 biljoen dollar.

249 reacties

  • chris delanghe

    6 jaar geleden
    aha! Iedereen weet dat vleesproduktie enorm vervuilend en milieubelastend is. Het zooitje van de EU gaat eerst met belastingsgeld de vleesindustrie sponsoren !!! Bij schandalen wordt ook weer met belastingsgeld tussengekomen !!!. En nu gaan ze nog een de belastingsbetaler laten opdraaien voor een vleestaks !!! Dus de EU borgers worden 3x belast voor hetzelfde. Maffia van het ergste soort is dat.
  • Jef Vanderpol

    6 jaar geleden
    Binnen een 10-tal jaar ga je de schade zien die een vegitarisch dieet aanricht. Het grootste probleem is dat er teveel mensen op onze aarde zijn. Niemand durft dit echter openlijk toegeven.
  • elisabeth vandyck

    6 jaar geleden
    geen vlees, geen drank, geen vliegtuigen , geen hout verbranden, geen dieselwagens, geen sigaretten, of betalen of verhuizen uit dit onland
  • Ronny Ooijen

    6 jaar geleden
    Nu nog een populistische zever-taks.Binnen de kortste keren is de partijkas van N(V)-A leeg.
  • geert calu

    6 jaar geleden
    stop de subsidies, want arme boerkes zijn er al lang niet meer die zijn opgeslokt door de grote en die hebben het zeker niet nodig enkel om nog meer winst te maken.