Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Zo fiets je veilig over de besneeuwde wegen zonder onderuit te gaan

In de auto kruipen met gladde wegen is alvast geen pretje, maar als fietser ben je ook extra kwetsbaar voor valpartijen. Wie niet noodzakelijk buiten moet zijn, blijft beter thuis. Heb je echter geen andere optie dan je op je stalen ros over de besneeuwde fietspaden te begeven, dan hou je deze tips beter in het achterhoofd. 

17 reacties

  • Peter Vandebeek

    5 jaar geleden
    Gisterenochtend was het veel gevaarlijker. En spijkerbanden voor de normale MTB kosten niet meer dan 70 €.
  • Geert Bernaert

    5 jaar geleden
    Spijkerbanden, ik heb ze op mijn vet Fatbike met dikke banden. € 400 per band. Ik ga ermee naar de bergen en rij er mee competitie. Maar voor een nachtje sneeuw… Beetje dure investering.
  • Theo Van Hoof

    6 jaar geleden
    Spijkerbanden op de fiets. Je hebt ze in 2 versies. Full spike en alleen spikes op de zijkant. Met de laatste laat je wat druk uit de band en de spikes hebben grip. Pomp je de band terug hard, rijdt hij als een normale band.
  • Thierry De Gang

    6 jaar geleden
    Al die truukjes helpen niet als er plots een jonge kadee met sportbanden uitgeruste mercedes uit de bocht schuift en zo de borduur neemt en tgn de muur knalt! Maar verders, werd overal precies met lege bakken zout gestrooid, zinvol was t zeker niet...
  • Anneke Braem

    6 jaar geleden
    Ams iedereen zoals vroeger en tevens verplicht al eens voor zijn deur de sneeuw ruimt das al veel waard ok iedereen werkt ,maar wij deden dat toch ook voor we gingen werken