© rdr

© rdr

thumbnail: null
thumbnail: null

Aanschuiven voor strooizout

Met de stevige sneeuwbuien van de voorbije dagen werd het vandaag lang aanschuiven bij leverancier van het strooizout, Aegten. Daar stonden vrachtwagens en tractoren netjes hun beurt af te wachten om hun laadbakken met strooizout te laten vullen.

RDr

Voor het strooien van de gewestwegen staat AWV, Agentschap Wegen en Verkeer, in. AWV zorgt dat de Grote Baan, Weg naar Helchteren-Bree, de Weg van Meeuwen centrum naar Genk, de omleidingsweg rond Meeuwen, de weg van Bree naar Gruitrode, Opglabbeek en de Weg naar Opoeteren bij sneeuwvrij zijn.

De gemeente neemt de gemeentelijke wegen voor haar rekening. De gemeentelijke wegen sneeuwvrij houden is een opdracht van de technische buitendienst. Naast de sneeuwruimers die de rijbaan vrijhouden wordt er ook een smalspoortractor ingezet bij het strooien, voornamelijk op de fiets- en voetpaden, in de omgeving van de scholen en de verharde autovrije fietswegen in de gemeente. Ook een team van Labor ruimt handmatig sneeuw, onder meer in de schoolomgevingen.

Belangrijk is dat de gemeentelijke wegen voor het grote verkeer goed berijdbaar blijven, nl. Peerderbaan, Wijshagerkiezel, Weg naar Ellikom, Genitsstraat, Muisvenstraat, Ophovenstraat, Dampstraat en de Weg naar Opitter. In een volgende fase worden de wegen met doorgaand verkeer en de verbindingswegen tussen de woonkernen vrijgemaakt. Met enkele honderden kilometers aan gemeentewegen wordt een prioriteitenlijst opgevolgd. De technische dienst beschikt over drie zoutstrooiers en drie sneeuwploegen die de klok rond paraat staan. De gemeente beschikt over een eigen voorraad van strooizout. Het strooizout wordt in eigen gemeente opgehaald bij huisleverancier Aegten op de Peerderbaan in Meeuwen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer