De verdachte van de explosie in New York is een 27-jarige man uit Brooklyn.
Volledig scherm
De verdachte van de explosie in New York is een 27-jarige man uit Brooklyn. © rv

VIDEO: Camerabeelden tonen moment waarop pijpbom ontploft in metro New York

Vanochtend rond 7u30 plaatselijke tijd ging er een bom af in Manhattan, bij het drukste busstation van de VS. Er vielen vier gewonden, onder wie de man die het explosief deed afgaan. De verdachte is volgens The New York Post geïdentificeerd als Akayed Ullah, een 27-jarige Bengalees die geïnspireerd is door IS. Ullah handelde naar eigen zeggen uit wraak.

65 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Ik lees hier diverse keren: "Trump heeft gelijk dat hij deze mensen de toegang weigert". Nochtans staat Bangladesh niét op het lijstje van Trump, hoor! ;) Op die lijst staan enkel landen waarvan nog nooit een onderdaan een terreurdaad heeft gepleegd in de VS. Begrijpe wie kan dus!
  • Eddy DESMET

    6 jaar geleden
    Jammer dat die gewetenloze dader zijn aanslag overleefde. Dergelijke "mensen" dienen ondubbelzinnig veroordeeld te worden tot de doodstraf : voor dergelijke lui is een mensenleven waardeloos ... en hoe meer slachtoffers ze kunnen maken, hoe liever. Hoe kun je zo'n moordenaar nog ooit enig vertrouwen schenken ?
  • jessica rose

    6 jaar geleden
    @Nick pieckenick, ondankbare vlegel voor alles wat we voor ze doen? Onnozelaar. Die mensen werken voor hun geld net zoals de rest van ons en gezien het feit dat de meeste landen door ons zijn ingenomen geweest en geplunderd maakt deze statement al helemaal onbegrijpelijk. Nu dat houdt niet in dat ik vind dat hij de doodstraf verdient gezien het feit dat hij het in orde vond dat hij andere mensen mee het graf in kon trekken. Maar we konden dit verwachten na Trump zijn speech
  • Lucas Theophiel

    6 jaar geleden
    Zo n beest mag toch niet geholpen worden ? Laten creperen , hij wil alleen maar anderen doden ?
  • François Vande Wynckel

    6 jaar geleden
    Van mij mag hij verder leven, in een rolstoel en ze mogen hem eten geven met een lepeltje als voorbeeld voor andere liefhebbers. Hoeveel mensen, kinderen, ouders en ouderen hebben zij niet vermoord en verminkt. Daarom heb ik er geen medelijden mee.