Ook nabij de grensposten was het onrustig
Volledig scherm
Ook nabij de grensposten was het onrustig © EPA

Raketten over en weer geschoten tussen Israël en Gaza

Het conflict tussen Israël en milities op de Gazastrook is afgelopen nacht verder geëscaleerd. Voor de eerste keer sinds de nieuwe opflakkering van geweld, vorige week, werd vanuit Palestijns gebied een verder reikende raket op Israël afgevuurd. 

11 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Volgens mij heeft Harry Perel een "alternatief" geschiedenisboek!
  • Jean Gielen

    6 jaar geleden
    Harry Perel: in 1967 was het Israël dat het eerste aanviel, niet Jordanië. Israël heeft nooit grondgebied afgestaan aan Egypte. Volgens het internationaal recht heeft Israël geen recht op Oost-Jeruzalem. Eigen volk overbrengen naar veroverd gebied is volgens het verdrag van Geneve een oorlogsmisdaad. Israel heeft dit verdrag ondertekend. Israel kan ook geen grondgebied afstaan waarop het volgens het internationaal recht geen aanspraak op heeft
  • Henry Pirel

    6 jaar geleden
    Sharon, puntjes op de i. Israël heeft Oost Jeruzalem verovert nadat Jordanië in 1967 Israël heeft aangevallen. Oost Jeruzalem was nooit van de Palestijnen en het werd door niemand weggegeven. In een toekomstig vredesakkoord zal Israël grondgebied afstaan zoals zij dit met Egypte gedaan maar daar zullen de Palestijnen serieuze garanties tegenover zetten.
  • Henry Pirel

    6 jaar geleden
    Caesar Lask. Neen dat maakt niets uit. Deze samengeknutselde rakketen kunnen dodelijk zijn. Zou u akkoord gaan dat wij door een van onze buurlanden met deze rakketen worden beschoten. Ik betwijfel het. Dit is een blijft een oorlogswapen en doet er niet toe welke inpakt zij hebben en moet sterk veroordeeld worden.
  • Sharon Debeul

    6 jaar geleden
    Israël schiet als eerste dagelijks raketten af op Syrië, zonder enige veroordeling. De Palestijnen reageren terecht op het weggeven van Oost-Jeruzalem en op de gedode Palestijnse protesters.