Spaanse krant noemt Francken “neonazi-vriend”

© BELGA

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

“Francken neemt verdedigers van de Holocaust in bescherming” en “neemt deel aan huldigingen voor Hitler-bewonderaars”. De conservatieve Spaanse krant ABC ging er gisteren stevig tegenaan op haar voorpagina, met grote beelden van staatssecretaris Theo Francken (N-VA) en de afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont. “De verdediger van Puigdemont heeft daarenboven neonazi-vrienden”, stelt de krant.

tvb

ABC verwijst onder meer naar de aanwezigheid van de N-VA’er op een huldiging van oud-Volksunie-senator en VMO-oprichter Bob Maes, die na de Tweede Wereldoorlog twintig jaar lang zijn burgerrechten verloor.

N-VA-woordvoerder Joachim Pohlmann reageert voor de gelegenheid in het Spaans: “La estupidez no tiene fronteras.” Vrij vertaald: “De domheid kent geen grenzen.” Theo Francken zelf houdt het bij “stuitende Spaanse straatpropaganda”.

De woorden van de Spaanse krant komen er twee dagen na de uithaal van Europarlementslid Pilar Ayuso Gonzalez naar minister Jan Jambon (N-VA), waarbij ze hem een “neofascist” noemde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen