Belga
Volledig scherm
© Belga

Record: we reden vorig jaar met z'n allen 84,3 miljard kilometer met de wagen

De Belgen hebben vorig jaar 84,3 miljard kilometer met de wagen afgelegd, 0,4% meer dan in 2015, toen ook al een recordjaar. Dat blijkt uit een jaarlijkse studie van de FOD Mobiliteit en Vervoer. Ter vergelijking: we rijden gemiddeld 4 procent meer kilometer met de auto dan de Nederlanders, 6 procent meer dan de Fransen en 1 procent minder dan de Duitsers.

28 reacties

  • Geert Vaelen

    6 jaar geleden
    En hoe weten ze die cijfers? Ik heb nergens mijn kilometers aan de grote klok gehangen, mijn vrouw ook niet. Of rekenen ze het uit aan de hand van de verkochte liters benzine en diesel in Belgie?
  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    'Als de laatste boom geveld is,eten we ons geld wel op'...zegt jullie dat iets? Aan mij zal 't niet liggen..of de fiets,te voet of zeer zelden openbaar vervoer en nog goedkoop en gezond ook.
  • Jan van Heijst

    6 jaar geleden
    FOD, cijfers te danken aan meer wagens, woehaha. bekijk eens hoe erbarmelijk het openbaar vervoer is en zeker in de steden en dan nog niet te spreken over het aantal stakingen door een welbepaalde vakbond. Anders eens op de leer gaan in grote steden, Londen, Parijs, Berlijn, die kunnen het wel
  • Nawara nawashi

    6 jaar geleden
    Iedereen maximum 5000km per jaar rijden. Dan auto op stal laten.
  • Pascha Van Rossem

    6 jaar geleden
    En dit is deels ook te danken aan het openbaar vervoer dat "té goed" werkt. Heb na 4 jaar besloten om de trein te laten voor wat het was. Iedere dag was het wel iets. Ik vraag me af hoe ze dat in Japan doen. Daar excuseren ze zich omdat het treinverkeer 1 seconde afweek (over een heel jaar) ??? Als je dit in beschouwing neemt dan moet minstens de top van de NMBS collectief zelfmoord plegen.