De Europese Commissie erkent de fipronil-crisis als een 'uitzonderlijke gebeurtenis' .
Volledig scherm
De Europese Commissie erkent de fipronil-crisis als een 'uitzonderlijke gebeurtenis' . © Photo News

Fipronil in eieren: Europa geeft groen licht voor schadevergoeding

FipronilDe Europese Commissie erkent de fipronil-crisis als een 'uitzonderlijke gebeurtenis' en geeft groen licht voor het systeem van schadevergoeding dat de Belgische regering heeft uitgewerkt. Dat meldt een tevreden minister van Landbouw, Denis Ducarme.

9 reacties

  • Van Eersel Guy

    6 jaar geleden
    Voor de consument nie zeker?
  • chris van de velde

    6 jaar geleden
    Gaan wij (consumenten) schadevergoeding krijgen voor de eieren die we duurder moisten inkopen? Ik denk het niet! De "arme" boeren toch (sic). De echte sukkelaars zijn ondertussen al lang in faling gevallen, enkel de grote bedrijven zullen hiervan profiteren, en die hebben hun verliezen al door de cosument laten betalen.
  • eric loyens

    6 jaar geleden
    Kan het nog zotter eerst liggen foefelen met die producten gepakt worden en nu dan nog premies voor krijgen das het zelfde of je geeft een inbreker een premie omdat hij maar een beetje gestolen heeft
  • Cyriel Van De Pol

    6 jaar geleden
    En waarom dit dan ook niet " De Europese Commissie erkent de Arco-crisis als een ‘uitzonderlijke gebeurtenis"’ en geeft groen licht voor het systeem van schadevergoeding dat de Belgische regering heeft uitgewerkt. Zal wel bij dromen blijven zekers .
  • Jos Indigne

    6 jaar geleden
    Straf weer , eerst de overschot aan eieren vernietigen ,dan de rest wat opslaan en nu nog schadevergoeding krijgen