ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw.
Volledig scherm
ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw. © Photo News

ABVV plant in februari nationale staking tegen regeringsbeleid, andere bonden reageren verbaasd

Het ABVV heeft plannen om in de eerste week van februari een nationale staking te organiseren tegen het regeringsbeleid. De socialistische vakbond gaat nu de achterban raadplegen over het voorstel. Op een nieuw federaal comité - op 23 januari - zal een definitieve beslissing genomen worden. De christelijke en liberale vakbond fronsen alvast de wenkbrauwen. 

259 reacties

  • Eddy vandeweyer

    6 jaar geleden
    Bart Jacobs, gij waarschijnlijk niet als baas zijnde, maar de betrokkene meer dan waarschijnlijk wel de bazen kennende.
  • Anonymous

    6 jaar geleden
    Het ABVV heeft een zeer groot aandeel in de teloorgang van het socialisme......
  • vanaeken jokke

    6 jaar geleden
    De Leeuw wil perse de SPA onder de kiesdrempel doe zo verder kaviaar socialist.Gisteren is de vriend van Crombez nog aangehouden wegens fraude.
  • Bart Jacobs

    6 jaar geleden
    oh ja, nog één ding ... ik heb al meer dan 25 jaar gewerkt, in een familiebedrijfje, KMO en groot bedrijf (>1500 werknemers). Ik heb nooit de vakbond nodig gehad. Ik heb problemen altijd op een volwassen manier kunnen oplossen: in dialoog met de betrokkene. Noem me maar naiëf of dromer ...
  • Eddy vandeweyer

    6 jaar geleden
    Benny Deridder: dat de mensen (zelfs over heel de wereld) producten uit de lage loonlanden moeten kopen ligt volledig aan de werkgevers, hun hebzucht en uitbuiting kent geen grenzen. Ik kan mij geen maatpak veroorloven en moet daarom ook aan mijn portefeuille denken ja, en dat heeft niks met solidariteit te maken.