Advocaat Vangheluwe overweegt juridische stappen na nieuwe klacht: “Dit is de grootste zever die er is”

© Photo News

De advocaat van Roger Vangheluwe beraadt zich over juridische stappen nadat een 36-jarige man in ‘Dag Allemaal’ beweert dat hij als kind door de voormalige bisschop van Brugge misbruikt werd. “Het houdt echt niet op”, zegt advocaat Joris Van Cauter. “Dit is de grootste zever die er is. Ik ga mijn cliënt adviseren om stappen te ondernemen omtrent deze niet-aflatende stroom van fantasten.”

mkm

In ‘Dag Allemaal’ zegt een geïnterneerde man dat hij vanop zijn vijfde misbruikt werd en acht jaar lang verhuurd werd, vooral aan geestelijken. Hij beweert dat Roger Vangheluwe volgens hem één keer een klant was.

De man in kwestie verblijft al geruime tijd in de psychiatrie en zeult een zwaar verleden met zich mee. Zijn raadsman Walter Van Steenbrugge bevestigt dat hij in zijn naam bij het gerecht een nieuwe pedofilieklacht tegen Vangheluwe heeft ingediend. “Ik kan enkel bevestigen dat het om een zeer ernstig geval gaat dat ernstig onderzoek verdient. Deze man is zeer getekend door wat hij heeft meegemaakt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen