(Nog) niet op alle zakjes zou een verbod komen. Minister Joke Schauvliege maakt voorlopig een uitzondering voor de flinterdunne zakjes, zoals die voor groenten en fruit.
Volledig scherm
(Nog) niet op alle zakjes zou een verbod komen. Minister Joke Schauvliege maakt voorlopig een uitzondering voor de flinterdunne zakjes, zoals die voor groenten en fruit. © BELGA

Opvallend pleidooi vóór plastic zak in winkels: "Die verschrikkelijke beelden van oceanen vol plastic? Die liggen niet in Europa"

Welke alternatieven zijn er voor plastic zakjes in winkels? Dat hadden de leden van het Vlaams parlement vandaag graag te horen gekregen. Het betoog van Fedpack, de federatie van de verpakkingsindustrie, draaide echter anders uit. Het werd een pleidooi vóór het plastic zakje. "Die verschrikkelijke beelden van eilanden van plastic in de oceanen komen niet van hier", klonk het. "Die oceanen liggen niet in Europa."

110 reacties

  • germaine asselbergs

    6 jaar geleden
    Gebruik gewoon een boodschappentas.
  • francis vanoverschelde

    6 jaar geleden
    Thailand is het ergste . Geen hersencel met dat volk . Voor 1 cola . 1 ships. 1 watertje. 4 plastiek zakjes . En alles op de grond .
  • Jan Vanstraat

    6 jaar geleden
    Bioplastic PP op basis van x% aan zetmeel ontbind zich beter. MAW alles wat je ziet is niet wat de werkelijkheid is ..... want massa verdwijnt niet.... hallo.
  • censor

    6 jaar geleden
    En dan de overvloed aan Chinees plastieken brol..zwembadjes, die na 1 keer gebruikt al lek zijn, onnozel plastiek chinees speelgoed enz enz allemaal al na 1 week den oven in, wegens kapot of teveel speelgoed....
  • Michel Jacobs

    6 jaar geleden
    Schandalig. In 80% van de Europese mosselen wordt plastic aangetroffen. Hetzelfde geldt voor alle andere zeedieren. Mocht men alle vangsten secuur en met alle mogelijke middelen onderzoeken zou dat nagenoeg zeker 100% zijn.Dergelijke lobbyisten moesten ze dagvaarden en de gevangenis ingooien.