© Shutterstock

Waarom je lakens meer moet verversen dan je denkt

De een doet het om de twee weken, de ander om de maand maar één ding is zeker: in een bed met schone lakens liggen, geeft je een zalig gevoel. Volgens de Amerikaanse wasexperte Mary Marlowe Leverette beleef je dat moment het best wekelijks. Wie langer wacht om zijn beddengoed te verversen, slaapt volgens haar in een broeihaard voor bacteriën.

vwh

“Terwijl we slapen blijven we zweten en komen lichaamsoliën vrij. Het is goed mogelijk dat er in de lakens sporen van speeksel, urine, genitale vloeistoffen achterblijven”, zegt Leverette aan lifestylesite ATTN. Ze voegt eraan toe dat de lakens niet tijdig verversen ertoe kan leiden dat andere delen van het bed als het ware ‘besmet’ raken

“Kussenslopen en bedovertrekken te weinig wassen geeft allerlei vloeistoffen de kans om in kussens en matrassen te sijpelen en die zijn veel moeilijker te reinigen. Met het oog op een hygiënische slaapomgeving, raadt de specialiste ter zake aan om beddengoed om de week te wassen in heet water. “Als het extreem warm is en de slapers hevig transpireren, dan is het raadzaam om ze vaker in de wasmachine te proppen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer