Dimitris Avramopoulos, eurocommissaris voor Migratie en Binnenlandse Zaken
Volledig scherm
Dimitris Avramopoulos, eurocommissaris voor Migratie en Binnenlandse Zaken © EPA

Europese Commissie woest op Tusk om asielquota: "Anti-Europees"

"Onaanvaardbaar" en "anti-Europees". Eurocommissaris voor Migratie en Binnenlandse Zaken Dimitris Avramopoulos heeft vandaag fors uitgehaald naar de discussienota over de hervorming van het Europees asielbeleid die Europees president Donald Tusk de Europese regeringsleiders donderdag wil voorschotelen. Daarin stelt Tusk dat bindende quota voor de opvang van asielzoekers "ondoeltreffend" zijn gebleken.

24 reacties

  • Chris Boog

    6 jaar geleden
    Men moet eens het voorbeeld nemen aan Polen en Bulgarije. Die denken tenminste aan de gevolgen. Dat heeft niks met racisme te maken maar gewoon nuchter na denken.
  • dirk Driessens

    6 jaar geleden
    Maar de vraag is natuurlijk waneer stopt die solidariteit he ???? Dat blijft maar binnen komen en Idd het helpt niet !! Wat gaan onze kinderen een mooie toekomst te gemoet !! Man man man
  • marcus bastiaensens

    6 jaar geleden
    Men moet niet solidair zijn met wat fout is voor het volk. Dat is de eerste regel in een gezonde democratie mr. avramoupolis.
  • Karel Van Geel

    6 jaar geleden
    De landen die weigeren mee te doen aan dit dwaas gedoe hebben groot gelijk zij stellen de veiligheid van hun burgers op de eerste plaats. Grenzen dicht dat is de enige oplossing. Drie jaar werk van de EU betekend een drie jaar lange vluchtelingentsunami en terroristen vrijgeleide.
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Tusk is gewoon realistisch. Ik stel voor dat de landen die elk jaar een paar miljoen asielzoekers wil opvangen uit de EU treden. Dan kunnen ze doen wat ze willen maar ze moeten het zelf betalen en de gevolgen ervan dragen en deze niet opdringen aan andere landen.