© HNB

10 jaar na moord verspreidt politie plots opsporingsbericht

Al tien jaar blijft het angstvallig stil in het onderzoek naar de moord op Donatienne L’Hoste, die op 7 september 2006 op 64-jarige leeftijd om het leven werd gebracht in Cuesmes. Tot nu: de politie heeft naar aanleiding van de tiende verjaardag van de moord een opsporingsbericht verspreid naar de roker van een cigarillo in Donna’s woning. Want zomaar bezoekers binnenlaten, dat was niet haar gewoonte.

MCe

Donatienne L’Hoste was 64 jaar oud toen ze op 7 september 2006 vermoord werd aangetroffen in haar woning in de ‘rue du Chemin de fer’ in Cuesmes. Ze woonde alleen en had veel activiteiten, had een eigen wagen maar deed de meeste verplaatsingen per fiets. Met haar katholieke overtuiging ging ze regelmatig naar de kerk en naar gebedsgroepen, maar volgde ook tekenlessen aan de Kunst- en ambachtenschool.

Cigarillo

Het onderzoek bracht aan het licht dat de vrouw al was overleden tijdens het weekend van 2 op 3 september. Kort daarvoor moet ‘Donna’, zoals de mensen in haar omgeving haar kenden, iemand hebben binnengelaten in haar woning. “Ze hebben wellicht een tijd lang samen gepraat want in de asbak werd een peuk van een cigarillo gevonden. Het moet gaan om iemand die Donna vrij goed kende want ze had die persoon een glas alcohol geserveerd en toegestaan dat er binnen werd gerookt, wat niet van haar gewoonte was”, meldt de politie. Omdat Donna een vrij wantrouwige vrouw was die zelden bezoekers binnenliet, wil de politie de roker van de cigarillo opsporen. De persoon is vermoedelijk de laatste die Donna nog in leven heeft gezien en dus een belangrijke getuige.

Bovendien wordt ook gezocht naar een andere getuige, die op 29 augustus iemand de woning van Donna zag betreden langs de deur van de garage. Weet u meer over deze moordzaak, neem dan zeker contact op met de politie. Ook als u iemand zag vluchten na de feiten of als u verdachte personen of voertuigen hebt gezien in de buurt van de woning, dan willen de speurders dat graag weten.

Contact

Hebt u meer informatie over dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300. In het bijzonder vragen de speurders aan de bezoeker, de roker van een cigarillo, om zich te melden. Discretie wordt verzekerd.

U kan ook reageren via email: opsporingen@police.belgium.eu.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer