Een tolpoort op de Duitse Autobahn.
Volledig scherm
Een tolpoort op de Duitse Autobahn. © Archieffoto ANP

Nederland stapt naar rechter om Duitse tolheffing

Nederland opent de frontale aanval op de Duitse tolplannen. De Nederlandse minister van Infrastructuur Cora van Nieuwenhuizen stapt naar de Europese rechter om de Nederlandse automobilist tegen de 'Maut' te beschermen. Dat meldt De Telegraaf.

15 reacties

  • Wesly Hermans

    6 jaar geleden
    Laat de Hollanders maar betalen als zij op onze wegen willen rijden!
  • leen hanssens

    6 jaar geleden
    Nederlanders betalen niet graag. Wanneer in België?
  • Marc Uytdewilgen

    6 jaar geleden
    Raar al die commotie voor de "Maut" ..Maar niemand hoor ik jammeren over de hoge "Peage'' die al meer dan een halve eeuw in Frankrijk wordt gemolken van de automobilisten..Daarbij, ..Tsjechië, Slowakije, Oostenrijk om er maar 'n paar te noemen innen ook.. België mag voor mij part ook volgen..We zijn een Europese transitweg. Buitenlander rijden onze wegen kapot, de regio's betalen de reparatiekosten..maw de belasting betalers.
  • Erwin VD

    6 jaar geleden
    Het zijn juist die EU-Staten die nu al een tolheffing hebben die zeker zouden moeten zwijgen! Als het zo verder gaat dan hangt onze voorruit van de wagen binnenkort vol met sticker van tol en emissiezones van dat zogenaamd eengemaakt Europa! blijkbaar slagen die EU-commissarissen er niet in om een éénvormig systeem te vinden die geldt voorde gehele EU! Dus dik overbetaalde prutsers en zakkenvullers!
  • brecht timmermans

    6 jaar geleden
    Wanneer gaat België nu eindelijk eens tol invoeren voor Nederlandse personenwagens? Die rijden massaal belgische wegen kapot. Gratis en voor niets. Miljoenen Nederlanders rijden jaarlijks door België. De Belgische schatkist zou enorm gebaat zijn met een tolheffing voor Nederlanders.